Ovaj oglas je istekao

Mečni kefir,"Tibetanska gljiva" za 1/2 Litre

Srbija, Južnobački okrug, Novi Sad
Poslednja izmena pre 1 ned
ID #8465
200.00 RSD
Stanje: Novo
Tip oglasa: Prodaja
Mečni kefir,"Tibetanska gljiva" za 1/2 Litre
Srbija, Južnobački okrug, Novi Sad,
Izmenjeno 1 ned

Opis oglasa

Mlečni kefir- prirodni probiotik!
Kefirna zrnca, kao i čitava kultura njihove upotrebe i upotrebe kefira uopšte vode poreklo sa Kavkaza gde stanovništvo hiljadama godina unazad živi zdravo i dugovečno bez ikakvih bolesti što pripisuju konzumaciji napitka spravljanog od kefirih zrnaca.
Kefirna zrnca su po sastavu mešavina proteina, aminokiselina, lipida i topljivih polisaharida, sadrže simbiozu između sojeva kvasaca i velikog broja dobrih, mlečno-kiselih bakterija koji laktozu u mleku pretvaraju u mlečnu kiselinu i omogućava mu kiselkast ukus i neograničen rok trajanja. Pored više od 30 sojeva bakterija i raznih vrsta kvasaca kefir predstavlja idealan probiotski napitak.
Kefirna zrnca su večna, odnosno nemaju rok trajanja i nemoguće ih je proizvesti u laboratoriji. Ako pažljivo brinete o njima, trajaće vam ceo život i sama će se razmnožavati.
O zdravstvenim učincima kefira se dosta piše što možete naći na internetu ali najvažniji je po meni što jača imuni sistem. Osim toga reguliše probavu, izbacuje pesak , savetuju ga osobama sa visokim krvnim pritiskom, reguliše masnoću i nivo šećera u krvi, značajan je njegov pozitivan učinak kod bolesti respiratornih puteva kao što je bronhitis i astma a savetuju ga i kod neuroloških i psiholoških problema kao što su nesanica i depresija. Savetuje se damama u menopauzi za regulisanje simptoma iste( kao što su valunzi, nervoza, razdražljivost, česte promene raspoloženja), a posebno za sprečavanje ili ublažavanje bolesti kao što je osteoporoza pre svega zbog obilja kalcijuma koji sadrži. Idealan je i kog kožnih bolesti kao što su psorijaza i ekcem a može se koristiti i za spoljnu upotrebu za uklanjanje peruti i stimulisanje rasta kose. Poznat je i u detoksikaciji tela ali i kao regulator telesne mase, leči probleme sa probavom i brojne upalne procese koji mogu zahvatiti organizam.
Količina koju kupujete je dovoljna da se napravi 1/2 L kefira. Zrnca se brzo razmnožavaju pa ćete vrlo brzo moći da pravite i mnogo više. Kefirna zrnca su aktivna, svakodnevno se menja mleko, nisu zamrzavana tako da možete odmah početi sa pravljenjem svog napitka. .
Postupak za pravljenje je jednostavan a sve što vam je potrebno su staklena tegla, plastična cediljka, plastična ili drvena kašika i posuda u koju če te sipati napravljen kefir ona može biti od bilo kog materijala samo zrnca ne smeju doći u kontakt sa metalom. Dakle, procedite kefir malo ga properete par sekundi pod mlazom hladne vode (nije obavezno), vratite u čistu teglu i sipate mleko. Kefir može da se pravi i u frižideru kada je toplo vremePoželjno je promešati ga koji put. Dobijen kefir napitak bi trebalo da je blago kiselog i prijatnog ukusa. Kiselost ukusa varira i zavisi od srazmere mleka i količine kefir zrna, zatim i od temperature prostorije gde se čuva.
Sekundarna fermentacija je termin koji se u ovom slučaju odnosi na odlaganje i čuvanje već napravljenog kefir napitka. Dakle, po izradi napitka sledi flaširanje (ne preporučuju se plastični ili metalni predmeti) i odlaganje napitka na sobnoj temperaturi (može se čuvati i do nedelju dana). Ovakvim odlaganjem proces fermentacije se nastavlja, što je izuzetno značajno za osobe netolerantne na laktozu i dijabetičare. Dužim fermentiranjem mikroorganizmi iz kefira prerađuju i poslednje ostatke mlečnog šećera (laktoze) u mlečnu kiselinu i ugljen-dioksid i otuda kiseli ukus. Ovakav kefir (48 sati čuvanja posle izrade) će biti najbogatiji folnom kiselinom i vitaminima B1, B6, B9. Povremeno mešanje odloženog kefira (jedanput na dan) je obavezno, da bi se kolonije kvasaca vratile u kefir i na taj način sprečio nastanak plesni. Sekundarnom fermentacijom se svakako maksimalizuje blagotvorno dejstvo kefira.
Kefirna zrnca šaljem Postexpresom na kućnu adresu istog dana kada ga naručite za sutra do 12 ili 19h. Možete me kontaktirati i preko Vibera 063589696.

 

Kontaktirajte oglašivača

  Seller's picture
  Fizičko lice
  Datum registracije 21. Feb 2018
  Ovaj oglas je istekao, nije moguće kontaktirati oglašivača.
  200.00 RSD

  Podaci o oglašivaču

  Seller's picture
  Fizičko lice
  Datum registracije 21/02/2018

  Lokacija na mapi

  Srbija, Južnobački okrug, Novi Sad